Meer resultaten voor ontslag werkgever

 
 
ontslag werkgever
sta-sterk-met-de-ontslag-specialist.
Het is goed als u ook op de hoogte bent van de regels over ontslag. Mogelijk kan het ontslag worden voorkomen of moet de werkgever u schadeloos stellen. Informatie over ontslag. Op onze website kunt u veel informatie vinden over ontslag, o.a.
Ontslag FNV Horeca.
Laat je werkgever zowel mondeling als schriftelijk weten dat je beschikbaar bent voor werk. Bekijk hier een voorbeeldbrief bij ontslag op staande voet. Als je niet bereid bent om te werken, dan kan de werkgever je op staande voet ontslaan of de rechter verzoeken je arbeidsovereenkomst te ontbinden.
Werkgever moet voor ontslag meer dan 760.000 betalen Redactie HR Rendement.
Deel het artikel: Twitter LinkedIn Facebook. Werkgever moet voor ontslag meer dan 760.000 betalen. 18 mei 2018 Door redactie. Een werkgever die ernstig verwijtbaar is bij ontslag van één van zijn werknemers, loopt het risico een fikse billijke vergoeding te moeten betalen.
Vaststellingsovereenkomst, wat te doen? Het Juridisch Loket.
Bevestiging ontslagname werknemer.
datum waarin u uw ontslag aankondigt. Wij gaan akkoord met de beëindiging van uw arbeidsovereenkomst met ingang van datum. Naar aanleiding van uw verzoek om het dienstverband te beëindigen bevestigen wij hierbij akkoord te gaan met uw ontslagname per datum. Uw laatste werkdag zal dus zijn op datum. In ons gesprek van datum heeft u aangegeven uw arbeidsovereenkomst met bedrijf te beëindigen. Met deze brief bevestigen wij dat u ons op datum in kennis heeft gesteld van het feit dat u bedrijf wenst te verlaten. Naar aanleiding van het feit dat u binnenkort de AOW-leeftijd bereikt bevestigen wij dat de arbeidsovereenkomst die wij met u zijn aangegaan van rechtswege eindigt op datum. Wij betreuren uw ontslagname zeer, maar we respecteren uw keuze. Wij betreuren uw ontslagname, maar respecteren uw besluit en wensen u veel succes bij uw nieuwe werkgever.
De billijke vergoeding, slecht werkgeverschap bij ontslag loont.
De kantonrechter overwoog: Als om die reden tot beëindiging zou worden overgegaan, neemt de werkgever het risico een billijke vergoeding te moeten betalen wegens ontslag dat het gevolg is van ernstig verwijtbaar handelen of nalaten, een risico dat hij zal incalculeren.
Werkgever de klos bij ontslag op staande voet Het Financieele Dagblad.
Dat volgt uit conclusies van de advocaat-generaal bij de Hoge Raad, die eind vorige week zijn gepubliceerd. Als de hoogste rechter deze redenering later dit jaar volgt, durft geen werkgever nog ontslag op staande voet te geven, waarschuwt advocaat Michael van Basten Batenburg van kantoor Delissen Martens.
Ontslag van zieke werknemer tijdens proeftijd. Werkgevers wees opgelet! Legal8 kennisbank.
Zie de volgende link voor deze uitspraak: uitspraak. Als de werkgever echter een andere en terechte reden voor het ontslag heeft, zoals een reorganisatie of dat de werknemer zijn taken niet naar wens uitvoert, dan mag de werkgever een proeftijdontslag doorvoeren.
Meewerken aan je ontslag en toch een WW-uitkering krijgen? Confinced.
Wat zijn de gevolgen van ontslag met wederzijds goedvinden? Dit is bijvoorbeeld het geval indien de werkgever en de werknemer in een vaststellingsovereenkomst afspreken dat het contract wordt beëindigd per een bepaalde datum. Is dit toegestaan en ontstaat er recht op een WW-uitkering?

Contacteer ons